Bekijk de vacature

Is iPhone 85% batterijcapaciteit nog goed?

Moet mijn batterij vervangen worden?

Is 85% iPhone batterijcapaciteit nog goed?

Dat is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Na dit artikel heb je hier een duidelijk antwoord op. Als trotse eigenaar van een iPhone, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je batterij gezond en efficiënt blijft werken.

Voor wat staat “iPhone batterijcapaciteit”?

Om te beginnen, de batterijcapaciteit verwijst naar de hoeveelheid energie die de batterij kan vasthouden. Dit wordt gemeten in milliampère-uur (mAh) en geeft aan hoeveel uur je je iPhone kunt gebruiken voordat je hem opnieuw moet opladen. De batterijcapaciteit is echter niet altijd constant en kan na verloop van tijd afnemen.

iPhone batterij capaciteit

De meeste iPhones hebben een batterijcapaciteit van rond de 3000 mAh. Na verloop van tijd zal de batterijcapaciteit afnemen als gevolg van het dagelijks gebruik en de veroudering van de batterij zelf. Apple heeft een tool ontwikkeld waarmee je de batterijcapaciteit van je iPhone kunt controleren. Dit kan door naar “Instellingen” te gaan, vervolgens naar “Batterij” te navigeren en tenslotte naar “Batterijconditie” te gaan. Hier kun je de batterijcapaciteit van je iPhone controleren.

iPhone batterij loopt snel leeg?

Er zijn echter enkele factoren die kunnen beïnvloeden hoe goed je batterij met 85% capaciteit presteert. Als je bijvoorbeeld veel apps op de achtergrond laat draaien of vaak zware taken uitvoert, zal je batterij sneller leeglopen dan wanneer je je iPhone op een meer gematigde manier gebruikt. Ook kan de levensduur van je batterij worden beïnvloed door de manier waarop je hem oplaadt. Apple raadt aan om je iPhone op te laden wanneer deze onder de 20% komt en niet te vaak tot 100% op te laden.

iPhone 85% batterijcapaciteit nog goed

Is 85% batterijcapaciteit nog goed? Conclusie.

Nu de vraag: is 85% batterijcapaciteit nog goed? Het antwoord is ja en nee. Volgens Apple wordt een batterij als “goed” beschouwd als deze een capaciteit van 80% of hoger heeft. Echter zien wij als herstelbedrijf vaak klanten binnenwandelen die hun iPhone batterij willen laten vervangen zodra deze onder de 85% batterijcapaciteit zakt. Hoewel 85% in het algemeen nog steeds als “goed” wordt beschouwd blijkt dit in realiteit dus vaak niet zo te zijn.

Merk je op dat jouw iPhone batterij niet meer te vertrouwen is ondanks deze nog 85% batterijcapaciteit heeft? Laat de iPhone batterij vervangen door een professionele hersteldienst. Dit duurt vaak minder dan 60 minuten en na iedere batterij herstelling heb je garantie voor als het toch niet werkt zoals gehoopt.

iPhone reparatie in de regio

Tip: Plan een afspraak in en kies voor een gratis diagnose.Wij bezorgen nadien een prijsofferte.

Best bereikbaar en vlakbij onze winkel

Route: Om onze winkel te bereiken dien je via de Brusselpoort de Hoogstraat in te rijden. Wij raden aan om Waze te gebruiken omdat de verkeerscirculatie in Mechelen in 2023 volledig is gewijzigd. 
Staduitwaarts rij je via de Dijle zolang de werken gaande zijn in de Adegemestraat.

Parkeren: De OLV-straat is autoluw geworden waardoor tussen 11u00 en 18u00 niet door de straat mag gereden worden. 

Wij raden daarom ten zeerste aan om rechtstreeks de Q-park aan Lamot in te rijden om frustraties te vermijden.

Kost: €2 per 35 minuten.
Wandelen: 2min

parking Fonifix mechelen Lamot

Beste parkeerkeuze in Antwerpen

Vanaf 1 augustus mag er slechts 30 minuten geparkeerd worden in de Nationalestraat. Wij raden aan om gebruik te maken van de ondergrondse parking Cammerpoorte die slechts op 3min van onze winkel gelegen is.

Kostprijs €3,30 per uur.

Parking fonifix antwerpen - cammerpoorte

Fonifix Mechelen

Onze-Lieve-Vrouwestraat 39
2800 Mechelen

Fonifix Antwerpen

Nationalestraat 99
2000 Antwerpen