Bekijk de vacature

Melding op toegangsscherm na vervanging iPhone scherm

Belangrijke scherminformatie na vervanging iPhone scherm

iPhone melding op toegangsscherm na scherm reparatie

In dit artikel lees je meer over waarom je niet moet paniekeren over een melding op het toegangsscherm. Lees daarom zeker de conclusie onderaan dit artikel. Als je het scherm van je iPhone hebt laten repareren door een niet-geautoriseerde Apple reparatieservice, is de kans groot dat je een melding op je toegangsscherm hebt gezien. Deze melding kan je waarschuwen dat het scherm van je iPhone “niet kan worden geverifieerd” of dat “de authenticiteit van dit iPhone-scherm niet kan worden bevestigd.” Dit kan behoorlijk verontrustend zijn als je niet weet wat het betekent. Maar geen zorgen…

iPhone melding op toegangsscherm

Apple gaat in tegen “right to repair” door part-pairing

De melding is het gevolg van Apple’s “part-pairing” praktijken. Dit houdt in dat je iPhone scherm bij de productie werd gekoppeld aan het moederbord. Van zodra het scherm wordt vervangen zal de melding verschijnen. Om deze terug te koppelen aan het moederbord en de melding te verwijderen is een softwareprogramma nodig dat enkel Apple bezit.

De melding kan verschijnen op iPhones die zijn geïntroduceerd vanaf de iPhone 11 en hoger, inclusief de iPhone 12, 13 en de nieuwste modellen.

Waarom is "part-pairing" slecht voor de economie?

Part-pairing heeft invloed op de duurzaamheid van de economie en gaat in tegen het “right to repair” principe. Dit zet consumenten aan om hun apparaten te laten repareren door gecertificeerde Apple-reparateurs, wat meestal duurder is dan reparaties door derden. Het beperkt ook de keuzevrijheid van consumenten en beperkt de groei van onafhankelijke reparatiebedrijven. Stel je voor dat je auto banden vervangen moeten worden en je dit enkel bij de officiële dealer kan doen. Doe je dit niet moet je rondrijden met een melding die aangeeft dat je banden mogelijks niet goed zijn geïnstalleerd. Te gek om te bedenken maar helaas is heel de economie hier naartoe aan het gaan. Grote merken willen zo meer en meer macht krijgen.

Deze melding is geen reden tot paniek

Hoewel de melding op het toegangsscherm van je iPhone na een schermreparatie misschien verontrustend lijkt, hoef je niet te paniekeren. Na het vervangen van het scherm van je iPhone door een niet-geautoriseerde reparatieservice, zal de melding op het toegangsscherm van je iPhone tot 5 dagen verschijnen. In sommige gevallen kan de melding tot 15 dagen verschijnen, afhankelijk van het specifieke model van je iPhone en de softwareversie die het gebruikt. Na deze periode verdwijnt de melding automatisch van het toegangsscherm van je iPhone, zelfs als het scherm niet vervangen is door een gecertificeerde Apple reparateur. Dit betekent dat de melding geen invloed heeft op de functionaliteit van je iPhone en slechts een tijdelijke waarschuwing is.

iPhone reparatie in de regio

Tip: Plan een afspraak in en kies voor een gratis diagnose.Wij bezorgen nadien een prijsofferte.

Best bereikbaar en vlakbij onze winkel

Route: Om onze winkel te bereiken dien je via de Brusselpoort de Hoogstraat in te rijden. Wij raden aan om Waze te gebruiken omdat de verkeerscirculatie in Mechelen in 2023 volledig is gewijzigd. 
Staduitwaarts rij je via de Dijle zolang de werken gaande zijn in de Adegemestraat.

Parkeren: De OLV-straat is autoluw geworden waardoor tussen 11u00 en 18u00 niet door de straat mag gereden worden. 

Wij raden daarom ten zeerste aan om rechtstreeks de Q-park aan Lamot in te rijden om frustraties te vermijden.

Kost: €2 per 35 minuten.
Wandelen: 2min

parking Fonifix mechelen Lamot

Beste parkeerkeuze in Antwerpen

Vanaf 1 augustus mag er slechts 30 minuten geparkeerd worden in de Nationalestraat. Wij raden aan om gebruik te maken van de ondergrondse parking Cammerpoorte die slechts op 3min van onze winkel gelegen is.

Kostprijs €3,30 per uur.

Parking fonifix antwerpen - cammerpoorte

Fonifix Mechelen

Onze-Lieve-Vrouwestraat 39
2800 Mechelen

Fonifix Antwerpen

Nationalestraat 99
2000 Antwerpen